Wednesday, July 21, 2010

Ape Sejarah Sebenar Botol Pepsi Ni?


kali ni aku post lg ttg botol pepsi koleksi peribadi...botol ? botol? botol!! huhu satu perkara subjektif yg aku msih lemah...
so aku mgharapkan kpd ahli2 botologi di malaya ini yg tau mgenai kehadiran botol ini di malaya utk diceritakan disini...kongsi2 ckit....utk aku aku bdk hingusan ni...
botol pepsi yg mempunyai tulisan pelik....


apa relevan nyer botol ni ade kt malaya....?? lokasi penemuan botol ni di ceruk2 warung lama di muar.. dan ade lg stu penemuan di kwsn kedai batu pahat...
botol ini size same lbh krg dgn botol pepsi yg ahli botologi jumpe bersepah2 tu...(285 gak)



285ml ditulis di bhgn bawah botol....
botol ni asal mana sbnrnyer?...nepal?bangla?kemboja?.......tp semestinya bkn thailand...
kdg2 aku nk je declare botol ni dr pepsi myammar...coz aku pnh terjumpe rack botol pepsi 'product by myammar'..tp takot salah pulak...
ape die buat merayap jauh eh smp ke pelusok2 kg kt malaya ni......

6 comments:

  1. mintak tolong aziz atau sudin baca.. hehe

    ReplyDelete
  2. hehe..klu aziz n sudin xleh bace gak...terpakse kene suruh eni bace....hehe

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. bro,tulisan script macam vietnam,tapi pepsi dan coke vietnam aku dalam simpanan terbaru sekarang 300ml.mungkin siri sebelum ni 285ml ada juga kot.

    ReplyDelete
  5. vietnam eh?...huh..k..k...thanks....hope info ni tepat...krn misteri ni trus menyelebungi aku...hahaha

    ReplyDelete
  6. setelah aku zoom,tulisan tu sama cam tulisan kat botol aku tapi aku punya model baru sikit .selama ni aku ingat tulisan thai..

    ReplyDelete