Thursday, October 20, 2011

Poster Kadbod World Cup 7-11


Belek-belek barang...aku terjumpe poster ni...yg masih xberabuk lg dlm simpanan...aku lmbt lak nk upload..
poster kadbod ni keluaran dr kiosk 7-11 merupakan hasil pemberian abg dollah tersayang kpd aku..agar dptlah utk aku regukan dgn cawan tersbut..
tanx bang...sory bang...terlpas pndg lak..lame xlepak ngan abg dollah ni...

Friday, October 14, 2011

Pepsi 2 in 1

finally...alhamdulilah...aku dh abes blaja jgk...so skrg mase utk pratikal jap..sblm mnempuh dunia pekerjaan..huhu...
so ..utk kali ni..brg slps abes blaja..aku bru dpt...satu item pepsi 2 in 1....pemberian faten johari...

sbg fungsi pertama ia bertindak sebagai opener...

fungsi kedua...sbg lighter isap okok!!!.....hny tolakan logo pepsi keatas..dan api akan kuar ngan rakusnya...hehehe

Monday, October 3, 2011

Pepsi Kawan Sukom 1998


hanya tin biasa..pun..tin pepsi yang dikeluarkan pd 1998...hasil kerjasama dgn sukan komanwel kuala lumpur 98...huhu..tp aku amek tertarik kerana tin ni..penuh dengan tulisan bahasa melayu,,,huhuhu.... tertera di tin tersebut  peraduan gores dan padan.


permukaan tin atas yang tertulis pepsi kawan sukom...huhu


'kumpulkan 6 gelang pembuka tin'....tp time ni dlu..aku sepak2 n buang je...skrg menyesalll...besar dh...rugi...rugi...huhuu

Tuesday, September 27, 2011

Anting- anting Pepsi


hye ape khabar..anda2 semua...posting kali ini ialah..untuk memaparkan aksesori perempuan yang minat pepsi..hehe....hope dpt lah ckit kelainan utk dipaparkan pada anda semua yer...peace...

pandangan sisi belakang.... besi utk dimasukkan ke lubang telinga..agak tajam disitu..huhu..

Thursday, September 22, 2011

Thumbler Pepsi Aaron Kwok


DRINK PEPSI..GET MORE MUSIC.....itu slogan pada thumbler kali ni...


thumbler yang memaparkan bintang Hong Kong, AARON KWOK sbg penghias......

penutup berlubang untuk diisi dgn straw..kalau teguk gitu..die jd meleleh..coz lubang xbesar.....

Tuesday, September 20, 2011

Penapis Cahaya Matahari Pepsi



kali ni juz memaparkan item sun protector yg simple  keluaran dr kiosk 7-11..


dengan pembelian slurpee anda berjaya untuk mendapatkan nya...



gunakan lah sebaik2 nyer ok...di dalam kereta anda..yeehhaaaaa (tanx miss acha)

Saturday, September 17, 2011

SELAMAT HARI RAYA ........MAAF TERLAMBAT.......IKHLAS MAAF NI..


hope masih sempat lagi untuk ku ucapkan selamat hari raya..maaf zahir & batin kepada semua rakan2 collector dan blog...
maaf jika ada tingkahlaku mahupun ayat2 di blog chentapepsi ni yang menginggung banyak pihak..
sorry sekali lg...dr collector hingusan ini...


sorry kawan2..lame sgt ku biarkan blog ni bersarang labah-labah...terlalu sibuk lh menjalani kehidupan sbg pelajar menghadapi final projek melimpah ruah,,,,,..
hehe...so semasa raya aritu... sampul raya embose pepsi ni jelah..yg menjadi rebutan collector pepsi mcm aku ni...pic aznil merisik khabar.......hehehe

Sunday, July 31, 2011

SELAMAT BERPUASA KAWAN2 COLLECTOR


pepsi-pepsi jugak...coca cola...coca cola jugak...tp puase..kite kene celebrate jgk...alhamdulilah kita berjumpa lagi dengan ramadhan tahun ni..harap2..kita suma dapat meraikannya dgn cara positif dan mulia di sisi ALLAH....SALAM RAMADHAN AL MUBARAK..UTK SEMUA PENGUNJUNG BLOG CHENTA PEPSI....

Tuesday, July 19, 2011

Tray Pepsi Dare For More


kabare kawan2..salam dr unv tun hussien onn msia... salam 1msia...huhu....lame xposting..alasan biase...assment berlambak2..hehe..so agak lame lh xcari brg2 nii...


tapi kali ni..posting aku ingah ialah megenai tray pepsi!! yer..tray...jenis koleksi yg paling lemah kalau nk dbandingkan dgn tray coca cola...ssh siot,...nk jumpe tray pepsi msia..kalau ade pun..tray dr usa n tray repro thai..
dan tray yg aku dpt ni pun..xlah segah mana, umpama tray bdk sekolah asrama pnuh...or tray penjara..huhu..tp nk wat cmne dr brg pepsi..so menjadi kepuasan utk aku..

tray keluaran dr keropok kentang lays yg bermodelkan raul pemain bolasepak spain. aku juga berjaya regukan tray ni ngan pet bottle raul jgk ..huhu..peace..yo...

Saturday, July 2, 2011

Coin Bank Pepsi



 lagi barang biase tp menjadi kepuasan bagi peminat pepsi mcm saya ni..hehe... skali lg dpt tabung tin pepsi  tapi kali ini bertemakan express..explore..discover...



pandangan dari sisi atas.... hasil penemuan di Kota Bharu.. Kelantan...Peace yo!

Tuesday, June 28, 2011

Stiker Cermin Esbok Pepsi



lame lak rse xupdate...standed bz blaja...hahaha uwekk...papepun tanx my sis...coz sudi cabutkan sticker pepsi ni.. kt kedai runcit mersing,,,,huhuhu.....condition still ok lg...huhu...asalnyer di peti ais...dan kini akan menjadi cermin pelekat kereta pulak...huhuhu..... (tanx abg dolah..inspirasi dr abg gak...sy pgg je cermin kete abg..esk sy dh dpt...hehehe)


SATU PEPSI......PELBAGAI KEMUNGKINAN BEB!!!!!!......RENUNG2KAN SELAMAT BERAMAL!!! HUHU

Friday, June 10, 2011

Harap Pepsi Aku Terus Berkembang Pesat......


arrrghh..minggu2 cuti sem dh hampir ke penghujung....menyampahnyer aku nk balik universiti semula.......huhuhu..tp hrp...aku akan trus dpt menebus jenazah2 pepsi yg tersadai agar dpt dikebumikan dgn seelok2 nya...di tanah perkuburan pepsi di umah aku ni...walhal mase blaja ni mmg buzy..ngan asment...

kdg2..rase sunyi gak...mcm aku sorunk je fanatik pepsi....xramai..n xsekuat collector coke...tp kdg2..aku RASA BAHAGIA SGT..BLER AKU SORUNK JE FANATIK PEPSI..KERANA AKU TAK PERLU BEREBUT DGN ORANG LAIN....HAHAHAA.......


so..gmbr diatas..menunujukkan koleksi..aku dr aku mula2 start men time zaman sekolah menengah lagi n smp skrg...huhu..hrp aku akan terus kumpul pepsi utk lg 30 tahun yg akan datang.....skrg bru 25thun.. tmbh 30 bru 55 tahun...still kuat lg...insyallah....

Tuesday, June 7, 2011

Poster Product of Permanis (pepsi)

kali ni pon dgn rase rendah diri hanya memaparkan poster hingusan dr aku lg.....huhu.. poster yg bru ditemui di lokasi dungun, terengganu.. Poster yang memaparkan produk2..yg dikeluarkan oleh Permanis Malaysia... (kira mcm adik beradik pepsi lh kt msia ni....hehe)

antara item yang dipaparkan..ialah dr product twister...7up...revive...kickapoo..tea lipton and semestinya PEPSI...huhuhu..poster ni biasaje.. xde kelebihan ape pun..cuma kepuasan bg aku..hehe...wasalam..

Monday, June 6, 2011

Kehebatan Truck Pepsi Malaysia

selalu dok bangga dgn truck2 overseas..finally..aku sendiri rase kepuasan tgk truck2 malaysia sendiri..mcm biasa..tak lain..tak bukan...truck dr company PERMANIS lah..hehe

truck2 terdiri dr revive isotonic...PEPSI...mountain dew...amat menarik sekali bila depan mata tersusun rapi...kalau lh dapat collect..ltk dpn rumah kepuasannnnn bro...hahaha

pic ni..juz..utk aku share2....tunjuk2...kt kwn2 len..bknpe..hati ni..teringin sgt nk tgk truck2 dr coca cola malaysia pulak...hehehehehe

POSTER PEPSI MERISIK KHABAR KO!..

hanya poster biasa...dan tidak lah rare manapun...hanya untuk melengkapkan koleksi pepsi yang ada...poster yang masih dalam usia muda...lagi...bermodelkan AZNIL HJ NAWAWI..sbg pemanis....huhu

agak tertarik dengan ayat.....
TANGAN YANG MEMBERI LEBIH MULIA DARI MENERIMA.......
so kpd rakan2 lain..selalu2 lah memberi saya item2 pepsi ok..jgn jual...bagi trus lg afdal...hehehe

Saturday, June 4, 2011

Pepsi Japan 500ML!!

sori kawan2...mggu ni byk dpt tin..so aku post tin lah...hehehe.... nk wat cmne JANJI PEPSI....kali ni aku post bapak tin pepsi...hehehe...korunk leh tengok perbezaan pepsi jepun vs pepsi malaysia....huhu..berbaloi2.... 

 ni contoh pepsi aritu....post terdahulu...tgk logo pon korunk dh tau..

ni dia...dari jepun dia mai...manja..punya....hahaha

sisipan potongan lentikan belakang badan.......hehehe

Friday, June 3, 2011

Hadiah Utama Untuk Kuiz World Cup Pepsi

sorry lambt posting lak psl hadiah dr event pepsi aritu....huhuhu....menyirap je aku tgk kereta ni......aku kalah dalam peraduan ni..aku menang saguhati jer....tu pun permanis suruh amek hadiah...aku xgi amek..coz jauh....kt k.l..aku lak time tu  ngah sibuk kt unv...

hehe..skrg ni rse ralat pulak...xpe lah..nnt ade lg..aku cube lg..papepun tahniah permanis n pepsi kerana mengotakan janji.....tahniah pada pemenang

Thursday, June 2, 2011

Pepsi Regular South Korea

 Posting kali ini hny ingin menunjukan variasi pepsi South Korea pulak...coz tin2 sebelum ni byk dtg nya dr japan...dan kali ni tin pepsi ni ialah dr tahun 1999.
aku pun xfhm ape mskud tulisan korea ni......huhuhu...punce dpt tin ni..ialah dr AZMI JAWS...... hehe..lame rsenyer xjumpe mie..kt psr karat pon dh lame..dh aku xpergi, apetah lagi singgah melepak berbual...hehehe.

dua tin kat belakang tu..aku dh pnh posting...pepsi korea terbaru skrg....

Wednesday, June 1, 2011

PEPSI EXPLORE...EXPRESS..DISCOVER DIREGUKAN!!

PEPSI FOOTBALL STUFF beckham.... can...botol plastik....plastic cup


PEPSI EXPLORE, EXPRESS, DISCOVER. can..pet bottle..tumbler

PEPSI EXPLORE, EXPRESS, DISCOVER can..pet bottle..paper cup

minggu cuti semester ni..alhamdulilah ada lg dapat brg2 pepsi yg sebelum ni sudah ada tp xckop regu..so bler dh dpt..leh lah aku satukan lg...... cuti sem semakin singkat.....arghhhh...........benci2...huhu...slalunya time cuti ni jelah..aku dpt cari2 barang........kalau dh start blaja...mmg dh kurang masa mengoreknya...

Tuesday, May 31, 2011

Gelas Pepsi Regular Putih

ni gambar miss world usa dulu ...cindy crawford...die pernah diambil sebagai duta pepsi di awal 90 an ni...alang2 aku tgk die pegang pepsi putih ni..aku terus..regukan dgn item2 pepsi regular putih yg dah ade kat tangan ni...hehehe...

gelas plastik ni..pon aku baru dapat dlm mggu lepas......mybe byk org dh ade..tp aku bru ade..hehe.... papepun punce dpt gelas ni..sekali lagi dr en ali popia kite....tanx a lot king coke...ade lagi kasik lg...hehehe

Monday, May 30, 2011

Coin Bank Pepsi NTUC Hougang


finally, coin bank ni sampai jugak kepada aku setelah sekian lama.. coin pepsi ntuc hougang yang dikeluarkan pada 1997 dan pepsi ntuc hougang diambil nama dari satu supermarket di kawasan hougang singapore.


punce dapat tabung ni ialah dari blurguyz ..tanx again dude...... yang telah menyerahkan kepada afazarizal.... tanx jugak afzarizal kerana menyimpan dan menyalurkan kepada saya.jasa korunk amat besar....huhuhu.semasa malam penerimaan ni punce melepak bersama pit coke...abg zul botol...dan amer coca cola...huhuhu....

 pandangan sisi depan...aku dah dapat tin pepsi die dlu...baru aku dapat regukan dgn coin bank ni...

hebat gak supermarket ntuc ni..leh kuarkan pepsi dgn label nama tersendiri kt tin tersebut....huhu

Sunday, May 29, 2011

AKU CAKAP XNK CAYE!!!!!!!! NAHHH HAMBEKKK!!!.......HAHAHA

nak aku kuarkan fakta bru nk percaya................yeah permanis menang award......hahahaha.....pembotol terbaek....haha..jangan marah sahabat coke saya di larkin tu......haha...sumber utusan malaysia n bernama ok....mane tau nk chek ngan mata sendiri kan....nk aku sebut tarikh surat khbar x?...hahahaha... permanis mng!!....hrp pengeluar botol coke malaysia cuba lagi taun depan ok..hahahahaaha

Friday, May 27, 2011

Paper cup Pepsi Nur Kasih The Movie

petang tadi dok boring kat umah....g jalan-jalan tgk wayang.......cter NUR KASIH THE MOVIE... time pas nk bli tiket wyg....standed ar..mesti nk kene bli popcorn....ngan set air...tup2 baik je..cashier tu jolok paper cup ni.... hehe ...pepsi lak...tu.....hehehe...tersenyum baik aku distu...kerana aku tau...paper cup mcm ni..aku xde lagi...hehehe....so...ape lg..aku trus mtk extra stu lah...coz xnk kena air...stokk bru punyer...hehehe...sekian....cter nur kasih mmg x rugi!!!!!!......
p/s : tanx model from perlis........hang2 tgk ja...post ni....jangannn komen nah............hehehehe..

Thursday, May 26, 2011

Pepsi Shirt (Kemeja Denim)


Hehehe....dah lame xposting baju2 pepsi ni...and kelainan kali ini bukan tshirt,,,,tapi kemeja denim....atau bahasa lain..kemeja kain jeans lah....huhu. tgk kemeja ni pon korunk tau kan..mmg size aku...heheheehe.

Baju ni juga sebenarnya merupakan  Driver uniform from late 90's hingga ke awal 2000's.bule dijumpa pada driver truck pepsi kt USA tu.........


 kemeja kebiru2 biruan...agak simple...tp cop trademark pepsi tu..yg wat aku senyum sampai sekarang...hehe..and xsalah lagi mggu ni..mmg mggu penghargaan aku kepada ali popia lagi atas sumbangan kemeja pepsi ini kepada aku...hehehe...yang lain jgn marah eh...senyum je tau...akhir sekali..tanx again to my KING COKE!!...hehehe.