Wednesday, August 25, 2010

POSTER PEPSI F4


Kali ni dapat barang dengan hasil perjanjian setan dengan amer pandan a.k.a peminat tin coke tegar pulak..mcm biase die dpt brg pepsi, pastu die calling2 aku bakar line ckit...then die ttp kan syarat suoh aku cr brg coke...alhamdulilah selang sejam..aku pon dpt brg coke (poster coke jgk)..maka,, sistem barter lh jwpn nyer,,punce dpt poster kadboard ni dr kawasan food court tmpt cina makan...d sekitar johor bahru...(brg ni ditemui bersma afzarizal ..klu xsilap aku...) huhuhu slmt afzarizal xsambar brg ni...klu sambar...compem msuk blog die....dgn mukadimah ayat bakar line.. ( menci aku!!...haha)

gambar 4 pemuda ni ialah jerry..vanness..ken zhu...vic chau,,asal dr boyband taiwan iaitu dgn nama F4...time ni dorunk popular sekitar taun 2002......klu xsilap aku lh...



dgn motto ASK FOR MORE.....

Sunday, August 22, 2010

Poster 1999 PEPSI Man Utd


finally dpt pun item pepsi berdasarkan team kesayangan aku..xlain xbukan MAN UTD.... poster kadbod yg dikeluarkan pada 1999 sempena Man Utd memenangi Juara Treble pd 1999...
time ni lah aku baru2 berjinak2 nk minat man utd....dan jalan cter nyer..klu dh minat man utd...xsah..xminat beckham..dh minat beckham, bru jd berjangkit minat pd Pepsi.....tp taun 99, xsefanatik pepsi sgt berbndg skrg,,,hehe


*sori kualiti gmbr tidak memuakan..ayat yg tertera ialah..
PEPSI CONGRATULATIONS THE 1999 EUROPEAN CUP CHAMPIONS
ASK FOR MORE...
(ni ngah kumpul duit nk wat frame keats poster pepsi2..mmm....ble?wallahulam...)

Thursday, August 19, 2010

PEPSI BERSAMA AYAH AIMAN..


sekali lagi terima kasih yang tidak terhingga kpd ayah aiman atas pemberian zakat pepsi utk saya.............brg dh selamat sampai ke rumah tanpa diduga...
siapa ckp 'pepatah bulan jatuh ke riba' tidak lgi relevan dan tidak boleh digunakan....hehe..
ini contohnyer bulan jatuh ke riba...mahupun rezeki dtg bergolek....dr ayah aiman utk saya...
thanks again..jasamu dikenang sehingga mati.. cewahhhh.....

Saturday, August 14, 2010

salam ramadan utk para blogger,,,,


xde ape nk cter kali ni,...juz nk mnceritakan xtvt semalam mlm...dok lepak melayan 'sahur ringan2' bersama2 collector kawasan johor bahru, Johor yakni...abg dolah...afzarizal...amer peminat tegar tin coca cola..pitt coca cola....... smbil ade proses tkr brg ckit2...n smbil memperkatakan mcm2 cter aneh yg berlaku skrg dlm dunia collect2 brg ni.....xubah seperti kes ribut taufan di bazar jasin melaka.....hmmmm ade something wrong berlaku kt sna...n tup2 tuhan nk tunjukan sekelip mata....tp ini hanya pandangan aku...hope peniaga disana terima dgn redha..qada n qadar ilahi..meremang bulu roma aku tgk khemah melayang2 tinggi kat sana..subhanallah...
kt cni jgk..aku amat tertarik dengan pantun blurguyz79,,,
"bersatu kita teguh..
bercerai kita roboh..
perjanjian setan atau perjanjian berdarah..
yg penting kita satu arah.."
hope akan sentiasa ada pertalian baik..support menyaport sesama collector malaya...tak kira otai atau collector hingusan mcm aku...yeah u all rawk..... smp sekarang aku masih kagum dan menyesal xgi amcorp mall.......korunk mmg terbaek,,,bangga tgk event korunk...( tp dato chua cter...ade majlis pijak pepsi eh?...hahahahah tergamak korunk....)
sekian...wasalam....selamat menjalani ramadhan al mubarak......

Friday, August 13, 2010

PEPSI LIGHT MINI FRIDGE


Pada sabtu lps...selepas tidak jd trun ke amcorp mall atas sebab2 yg tidak dpt dielakkan ( sori kwn2 collector..bkn xsupport event korunk, tp siyes ade hal yg mmg mhalang..tp event korunk mmg terbaek..hope laen masa..aku dpt join...tahniah utk korunk) aku dan afzarizal membawa diri ke kota temasek...utk berjalan2 mencari sumber inspirasi baru..aku nk jajah pepsi..afzarizal jajah coke...huhu

and sampainya disana...aku terjumpa lah sbijik peti sejuk mini dijual oleh nyonya cina dgn harga yang amek baek skali bg seorg pelajar mcm aku ni..hehe...so ape lg kebah jelah.... (thanks also to afzarizal..fhm2 lh ek, haha)..


pandangan dari sisi dalam....muat kot 3tin besar dan 2 tin kecik...(amat sesuai utk dibawa ke asrama) hehe...



pandangan sisi kanan... bersama slogan yg tertera.. 'SMILE...LAUGH,,PLAY.. MORE'




pandangan sisi kiri disertakan lubank2 suiz yang masih elok berfungsi......


Wednesday, August 11, 2010

Hasil Trade Pepsi Dgn Collector Dari Slovenia


hasil perbincagan yg telah di wat.. finally perjalanan beramai2 pepsi slovenia ke malaysia smp jgk dirumah aku....aku berjaya mendapatkan tin2 pepsi dr europe.. melalui cara trade dgn pepsi2 dr malaysia.....(wlpun ade sdikit masalah komunikasi..shgga mybabkan kekeliruan dlm pemilihan tin) ok lah wlpun ia tin..tp aku puas lh jgk dpt tgk tin2 pepsi dr luar dunia ni......utk aku jdkan rujukan..
berikut antra sbhgn gmbr utk tatapan..
pepsi cannavaro dr italy
pepsi special edition sempena film twilght new moon dr poland

pepsi boom dr germany


regular pepsi dr negara jahat... SERBIA.. (kt tin pepsi pon ade design anjing!!)




pepsi starwars ni dr slovenia



pepsi dr italy...




Friday, August 6, 2010

PERGERAKAN SOLO AKU di UTHM


Aku sbnrnyer dh langgar etika pelajar yg berjanji mak die untuk blaja bersunggoh2 di Universiti..haha..aduyai..yelah coz mak aku dh ckp 'study baik2 kt universiti tu..fokus kt study...jgn ingt PEPSI je.." hahahaha...tp nk wat mcmne aku lari fokus gak....PEPSI nyer pasal...haha


nk dijadikan cter..kelas aku batal petang tu..so aku ade mase nk ngeteh ngan kwn2 yg bru knl kt UTHM ni... huhuhuhu dlm dok ngeteh di suatu daerah di batu pahat...finally fokus blaja aku bnr2 dh lari...aku nmpk sekumpulan botol melambai2 ke aku....meminta perhatian...

huhuhuhu..ape lg aku sorunk2 lah terbongkok2 mgharap kn kejadian ajaib jumpe botol2 pepsi pelik ker....hehehe...ade rahmat kelas batal aritu...

mber2 lain yg baru knl ni sume muke confius ni..'biar btul..bob sebat botol2 lame...gyler ape gemuk ni' hahaha lantaklah sesungguhnya peringkat muda mudi mcm aku xsumenyer mhargai dan fhm hobi yg aku minat ni..bg dorunk aku 'sengal..cri brg2 kotor'.. bg dorunk, men collect2 coca cola or pepsi ni semata2 hanya dengan mengumpul tin2......

lantak lah korunk..ptg tu aku bahagia jumpe kawan 'sebenar' aku ni.. PEPSI BIN COLA!! bru smgt nk wat asignment kt asrama...ade smgt lg!!



Tp botol yg aku jumpe ni xlah sehebat mana dr ahli2 botologi yg len...dorunk dh bersepah2 botol mcmni...hhehe... tp mintak korunk fhm2 lah org2 bru mcm aku bru men botol mcm ni..nk2 dpt yg ade air lg..agak teruje...gyler xteruje..EVERYTHING ABOUT PEPSI MAKES ME PROUD!!...



ade hikmah tuhan ditempatkan aku blaja kt UTHM dlm kwsn perkampungan BATU PAHAT JOHOR...hehehe..akan ku terokai lg pepsi2 yg terselit di kg2 cni...hehe ni bru 30 ari aku kt cni...aku ade lg 365 hari lg kt uthm ni...hehe
ucapan ikhlas utk mak bapak aku..jgn riso....blaja ttp akan diutamakan....graduate akan ttp berlaku atas berkat doa mak bapak aku...tp pepsi juga merupakan semangat anak mu ini....
hehehe yeah...

Monday, August 2, 2010

Lagi Botol Pepsi 1OOO ML


RETURN WITH CAP and 1000ml dicetas pada ats botol ....berbanding botol smlm.


logo pepsi juga sedikit ke atas dr botol terdahulu..






asal usul...harammm..aku xthu gak....botol aku xde pengalaman...cume alur kt badan botol ni same ngan pepsi jordan yg telah direlease....


Sunday, August 1, 2010

Botol Pepsi 1 liter


antara simpanan peribadi botol pepsi 1 liter...asal mane?...sumpah aku xthu lg....klu ade sape2 tau..roger lh ek..( punce dpt botol ni..dr 1 kakak sebelah rumah..yg mendakwa dlu suaminyer kije di kilang botol di malaysia...adakah botol ni utk pasaran import,...wallahualam)




pepsi cola..


1000ml isipadu ketumpatan...



tertera tulisan 'MVG 208...'