Thursday, July 29, 2010

Jug Air Pepsi Stars Wars Episode 1


jug pepsi ni aku dapat mggu lepas dr sorg collector gak.. jug ni die nk tolak kt collector star wars...tp atas adenyer label pepsi, aku sebat dlu dr mereka2 yg memerlukan jug ni.. berciri kan dr cerita star wars episode 1 dan berwatakan dr QUEEN AMIDALA (salah satu watak dlm cter tersebut)



jug ni masih dlm kondusi yg baik walaupun dikeluarkan pada tahun 1999. ( spt yg maklum star wars mmg ikat kontrak ngan pepsi sbg penaja rasmi..terutamanya pada tin2 pepsi dlu mmg byk watak2 star wars), dan jug ni dikeluarkan oleh PIZZA HUT.



Pandangan dari sisi atas,...

Monday, July 26, 2010

Thumbler Pepsi Lampard World Cup 2010


antara stok yg bru dpt dlm smggu dua ni....,thumbler pepsi keluaran dr syrkt keropok lays di singapura aritu..smpena world cup..(klu lays, kt msia dpt cup 3D kt 7-11)


Memaparkan Lampard..dgn corak afrika 2010 aritu...



thumbler yg mempunyai penutup n bontot dr besi aluminium...utk memastikan suhu air dpt dikekalkan...cewahhhhhhh...yeye je.. (beza ckit dgn thumbler pepsi yg dikeluarkan oleh KFC)

Wednesday, July 21, 2010

Ape Sejarah Sebenar Botol Pepsi Ni?


kali ni aku post lg ttg botol pepsi koleksi peribadi...botol ? botol? botol!! huhu satu perkara subjektif yg aku msih lemah...
so aku mgharapkan kpd ahli2 botologi di malaya ini yg tau mgenai kehadiran botol ini di malaya utk diceritakan disini...kongsi2 ckit....utk aku aku bdk hingusan ni...
botol pepsi yg mempunyai tulisan pelik....


apa relevan nyer botol ni ade kt malaya....?? lokasi penemuan botol ni di ceruk2 warung lama di muar.. dan ade lg stu penemuan di kwsn kedai batu pahat...
botol ini size same lbh krg dgn botol pepsi yg ahli botologi jumpe bersepah2 tu...(285 gak)



285ml ditulis di bhgn bawah botol....
botol ni asal mana sbnrnyer?...nepal?bangla?kemboja?.......tp semestinya bkn thailand...
kdg2 aku nk je declare botol ni dr pepsi myammar...coz aku pnh terjumpe rack botol pepsi 'product by myammar'..tp takot salah pulak...
ape die buat merayap jauh eh smp ke pelusok2 kg kt malaya ni......

Tuesday, July 20, 2010

Cawan Pepsi Refresh The World


slalu ksik post gelas pepsi je...kali ni kte tunjukkan lak salah satu cawan pepsi lak,yg baru dikeluarkan oleh pepsi sempena world cup aritu...ni dier...cawan nyer ngan tema pepsi refresh the world....


dengan memaparkan drogba sbg pghias cawan ni..



11 drogba a.k.a player iivory coast n chelsea...huh...benci aku!!! slmt pepsi..klu x..jgn hrp aku kumpul....hahaha

Monday, July 19, 2010

Kalendar Pepsi Football 2008


ni lagi satu barang yang dapat dr 'penjanian setan yang tak diduga' bersama afzarizal.. berjanji lalu lain..smp tmpt,jd len..haha papepun ..ni barang aku hargai..mlibat rm3.50...hehe..wlpun dmata org len xrare..bg aku die rare utk aku kerana pepsi...hahaha..explore...express..discover...more...pepsi!



2008..dh dua tahun berlalu..tp stil aset penting utk aku..( afzarizal ckp brg ni ditemui di kedai lagenda mamak di sekitar johor bahru)..huhu...



model kt dlm ni sume dh jd star2 tua dunia bola..tp still berbisa mm beckham..ronaldinho...henry....(klu ikut musim kt kalendar ni,, sptutnyer ade lg 3 model.. lampard..fabregass...n messi)..

Thursday, July 15, 2010

Koleksi Mini Cans PEPSI


Kali ni juz menunjukkan pulak koleksi2 tin kecik pepsi yg xseberapa ni.... pepsi ni kdg2 rajin gak kuar kan mini2 can ni..dan aku berjaya kumpul setakat ni dr flavour pepsi, pepsi max, pepsi diet..n klu xsilap rsenyer pepsi twist pon ade...tp aku msih tidak ketemu lg...huhu step by step der.....



rpenyer dr dolu-dolu lg, pepsi putih ni dh kuarkan tin versi mini can ni eh....



mini can yg ni ..yg terlatest aku dpt dr cazen aku g dubai aritu..(org len cbuk nk kirim baju lah...sovunier lah..apelah)...huhu tp aku dpt tin kosong pon dh bersyukur dh... tp yg ni stil full of water k..hehe



BEBSI dr saudi arabiah turut tidak ketinggalan mengeluarkan versi mini cans gak....huhu

(soalan siyes ni aku tny: coca cola ade mini cans gak tak?..xsilap aku mcm ade gak kn..cherry coke?..tp aku xsure...so ade ke x..coke mini cans?)

Tuesday, July 13, 2010

Kipas Pepsi World Cup 2010


world cup tamat dan kepanasan world cup taun ni ..cuba disejukkan dgn kipas world cup 2010...huhuhu...... kali ni aku tunjukkan kipas yg bkn aku bli..tp dapat melalui kejadian malam pelik atau dgn bhse kasarnya malam akhir zaman,,,,..kipas ni simple.tp malam itu...huh!..ssh nk ckp...



pada malam yg dijanjikan aku dduk mengeteh bersama afzarizal dan amer (pgumpul tin coke tegar..huhu)...dan abg dolah last minit xjd trun.atas sbb2 yg xdpt dinyatakan disini...hahaha (rugi abg dolah xjd saksi malam aneh tersebut)..hahaha

sewaktu dok syok ngeteh ...tbe2 kami dikejutkan dgn kejadian yg mengaibkan..!! kami terlihat ade kucing yg cube melakukan hubungan sonsang sesama jenis!!!! astafirullah!!! kami compem 2 2 ekor kucing tersebut..adalah spesies jantan setelah penelitian pnuh dilakukan!!! huh!! kucing pon dh jd akhir zaman!!! kucing pon kucing gay!!!! arghhhh!!! xsenonoh!!!!

lalu semasa kami cube menghalau dan melempar batu utk mghalang hubungan songsang tersebut..lalu muncul lah kakak buat air kt kdai tu (waiteres)..kakak tu pon ngah pelik tgk kejadian tersebut...sambil tgnya mengipas2 dirinya yg tgh dlm suhu panas..




hahahaha ammmmek....dgn sekilat pantas..afzarizal..memunjukkan kt aku...'bob!!!....pepsi tu!!' hahaha so aku juga dgn confident trus bngun usha kipas kakak tersebut..dan finally ni lah hasilnya...aku dpt kipas pepsi dgn free,,,soal siasat dilakukan juga kat kakak tu mane dpt kipas ni...tp kakak tu pon xde jwpn nyer...tbe2 kipas ni ade kt kedai....huhuhu..

aku smp skrg usha gak mane2 kedai or shopping complex yg ngah promote brg kipas pepsi ni..tp syg msih xde jwpn...so sekian sajelah.. kisah benar yg berlaku pd mlm tersebut..aku xthu ape kesudahan kucing tersebut...hope kucing tu bertaubat segera....sekian...renung2 kan....selamat beramal....

Saturday, July 10, 2010

PEPSI SOUTH KOREA


rse lame xon9..smjk dh smbg study ni..bgitu jgk dgn rse lme lg xpos brg2 pepsi...brg byk nk post....hahaha chewah ye ye je brg byk....sdpkan ati sendri,,,tp btul lh laptop aku leh lak rosak bluetooth..so mmg payah lg nk transfer gmbr dr hp ke pc....

so antra koleksi terbaru lg ialah pepsi 'slim tin'... south korea mari....aku dpt tin ni.dr player korea park ji sung yg frust kalah world cup...aritu...die bling kt aku,,,so aku kebah jelah..hahaha korunk fhmkan aku menipu....hahaha..tp klu ade yg nk percaya gak..cter ni,,, aku xpakse...hehe


so ni dr sisipan belakang tin ni...full tulisan korea....tin yg agak unik..tp malaysia gak penah kuarkan tin pepsi mcm ni...papepun thanks to collector coke amer jb....lobank die....aku dpt bende ni...

Tuesday, July 6, 2010

dh dkt 2mggu aku x update mengenai pepsi...

to kwn2 yg rajin msj hp aku.... aku bkn retired from pepsi ni k.. juz skrg ngah layan 2mggu orentasi bengong di uthm.....( kembali smbg study) so dlm 2 mggu ni aku jd hamba asrama yg xdpt on9, xdpt bce srt kbr, xdpt tgk2 brg kwn,xdpt g psr krt n yg pling melampau xdpt tgk world cup!!!... shit nyer orentasi.... so aku akan kmbli lg...dlm smggu dua ni....arghhhh!!!!..
takkan pepsi mati di tanah melayu ini!!!.....

(sori beb..sape2 msj aku xsempat bls msj...coz aku dr siang smp mlm mmg madahhh dgn orentasi bodo ni...k...)