Thursday, June 24, 2010

Koleksi Pepsi Semasa World Cup 2010

wah2.... banyak tol aku tgk stp ari khamis org2 dok posting gelas coca cola mekdi..tu hahaha... so sekaligus menyebabkan pepsi2 aku mcm rse kcik ati....hahaaha so kali ni, aku tunjuk kan lak brg2 pepsi yg kuar stp ari khamis..mlm jumaat punyer!!!... sempena world cup 2010 ni....wlpun ade org kata brg2 ni xsehebat coke...xdehal lah..jnji pepsi...n berharap pepsi2 ini menjadi satu kelainan dr anda....haha...gurau je kawan2...k..chill..

key chain jc pepsi ade 3kaler kuar ari khamis mlm jumaat minggu pertama hanya di shell...

note holder pepsi pon kuar ari khamis mlm jumaat minggu kedua hanya di caltex...


yoyo pepsi ponnnn kuar ari khamis mlm jumaat minggu 3 hanya di BP...


pen pepsi pon nk jgk kuar ari khamis mlm jumaat minggu ke-4 hanya di esso...


key chain bola pepsi pon tetap nk kuar ari khamis mlm jumaat minggu terakhir hanya di petronas...



so itu lah antara koleksi pepsi yg aku dpt dr setiap kedai minyak di malaysia ni semasa world yg berlangsung skrg ni...hope aku xde tertinggal kedai minyak lagi kt malaysia ni...completekan?... (shell,esso,petronas,bp,caltex!!...mobil n project dh xde kn?...)

Sunday, June 20, 2010

Botol PEPSI 300ml

seperti yg maklum ...aku bab2 posting botol pepsi ni lah yg mmg jarang sgt post...coz ats sebab2 tertentu...haha atau dgn kata2 lain..aku mmg lemah tol lah dlm bab2 koleksi botol ni...kelemahan ketara.. (jujur punya ckp ni...taraa tipu punya) tp mcm mne pun aku step by step lah gak nk kumpul botol2 pepsi ni...esp botol malaya..dgn alasan 'AKU COLLECTOR HINGUSAN'.. huhu

ni pun bkn pepsi malaya..pepsi luar ni..tp juz nk menunjukkan lg variasi botol2 pepsi yg ada dalam dunia ni..dan ini salah satu contoh PEPSI UK keluaran terbaru jgk ni..air leh minum..tp didatangkan dlm botol kaca...( logo pepsi dan font tulisan pepsi ni lebih kecil dr botol pepsi malaya yg terakhir)


pandangan dari sisi belakang botol....yg agak unik ckit dr botol2 pepsi yg dh ada..( design UK pemalas ni)... hanya dipenuhi dgn tulisan..keluaran produk.


bukti jujur 300 ml spt yg tertera...

Thursday, June 17, 2010

PEPSI SUZUKI VS 150i...

Hahaha ni pun leh dikira sbg koleksi pepsi gak kan?....everything about pepsi only di CHENTA PEPSI... ok..pic2 ni juz nk menujukkan tanda sumpah setia aku pada PEPSI tanpa berbelah bahagi..(uwekkkk.....haha) maka terhasil lah PEPSI X- ENERGY COLA.. di moto aku...kali ni,pepsi ni aku xbeli..tp wat sendiri....

alang2 dh minat...baek2 aku spray trus je moto aku ni ngan design pepsi...haha..xmen lah tampal2 stiker....nk2 sticker coke....hehehe...gurau je...jgn marah....hehehe


pandangan dari sisi belakang...lengkap dengan sistem audio...k...huhuhu...alang2 menunjuk... (jpj jeling je ni..)hehe..


awek kedua aku lah ni....byk jasa moto ni...esp aritu..time nk dpt poster siti nurhaliza... n rack pepsi myammar..hahahaha apek kedai ditumpaskan dgn pepsi ni...huhu


sumber inspirasi dr tin pepsi x ni..malaysia edition..

Saturday, June 12, 2010

Poster Kadbod PEPSI BECKHAM

mggu ni aku rse...mggu rezeki aku dpt poster....kali ni, aku dpt poster yg saiz die lbih besar ckit dr poster siti ritu...hehe....lokasi penemuan di kedai gunting rambut johor bahru... (wlpun poster ni..xlah rare sgt,,,tp aku dpt brg pepsi yg aku xde..so ni rare di mata aku lah...hehe)

relevan poster di kedai gunting rambut..of course lah kerana menjadi rujukan utk customer kt kdai tu wat potongan rambut ala beckham2...(konon lah klu muke dh mcm player afrika..jgn mimpi lah nk nmpk mcm beckham gak..wlpun style rambut same..hehe).

time rambut aku ngah potong lah..aku terpandang poster ni melalui cermin kt kdai tu...ah..sudah..haha time ngah potong rmbut ni,kpale otak aku dh start mengelodak memikir nk wat ayat utk dptkan poster ni...haha mental block jap tbe2...

n jeng3...lps potong rmbut ..time nk wat payment rm8 harga caj gunting..aku byr rm10...n pstu berbunyik 'bang..xyah ksik duit blik lah...saya nk angkat poster beckham tu..huhu..time world ni bang..gyle bola ni...hahaha'..then abg tu mnjawab slumber keikhlasan... "lah..ko nak ke?...amek jelah...stkt style rmbut botak..aku leh wat tanpa tgk gmbr tu'..."nah amek blik rm2 ko...' hahaha...so pntup dialog yg chantek..aku blah kesyuman...krn dpt bende free...free itu indah...hahaha


blik umah..cri blik tin pepsi beckham..nah,,,ngam..baru dpttt..bergu baek....huhuhu

Thursday, June 10, 2010

Poster @ cardboard PEPSI DATO SITI NURHALIZA

pram...param.................ini die poster dato siti yg aku bru dapat.... hahahaha hasil perjanjian sulit dgn http://afzarizal.blogspot.com/ finally aku g serang kedai runcit apek cina...haha bermodalkan rm 0.60 (bli roti kacang) aku dpt 2poster dato siti.. n 1 ricky martin..

poster ni awalnya digunakan sbg penahan kepada roti dari jatuh....haha uncle lu mmg kejam dgn pepsi..haha...tp xkesah lah..skrg aku akan mnaik kn blik martabat poster ni.haha

awal2 uncle tu mmg xnk tolak lah...die ckp.." wooo xleh jual lah..ini gambar siti manyakk chantek...blum kawen lg'..hahaha tp hasil berkat doa..n moto pepsi aku didepan kedai apek tu..die yakin yg aku mmg syg pepsi..so dpt lah dibawa blik dlm hujan renyai2 kesyukuran...


siap sign ricky martin lg beb..hahaha...tin pepsi ni aku dh simpan time sekolah menengah lg...hehe.

*korunk rase dato siti ade x poster die sndri ngan tin pepsi yg die pgg tu..??hahaha...so to dato siti nurhaliza...jika..dato nk blik poster ni...boleh dato...kite bincang harga nnt... (mimpi lah dato siti bace blog aku!)

Tuesday, June 8, 2010

Promosi PEPSI terbaru dari 7-Eleven!!

Setelah kfc n pizza hut kuarkan produk PEPSI..nahh..lg stu ni...7-11 pon kuar kan gak cawan pepsi world cup 2010 ni..... yeahhhhhhhhhhhhhhh........ HIDUP CARA PEPSI!

nk dpt gelas ni kne spent rm 1.80 for slurpee...n rm 2.40 for kopok jajan tu...pastu 'bru muke alak senyum'........

dipanggil lenticular cup..bkn lentik cup k...huhu...

punce lenticular coz cawan die ala2.. 3D lah konon..tp xlah effect sgt..alah2 je tu.....huhu..

tgk gmbr kpale drogba bergerak2 kan tu?..haha layankan je... sape xnmpk getaran tu.. mknenyer nk pen....d.. umur...(aku xckp. korunk yg sebut..haha)


n sape beli sluerpee,,nnt dpt gak topping flavour also from PEPSI!!!

*stlh poster kfc n pizza hut aku dpt free...kali ne bru kene bayar kt 7-e...hahaha...lemak lah aku kalu madahhh nk free memanjang (tp free tu lah yg rare)..hahaha...naseblahhhhhh.........

Friday, June 4, 2010

Promosi PEPSI terbaru dari KFC!!



kali ni KFC pulak yg kuarkan stok2 PEPSI utk collector2 nyer..hehehe...

pon same mkn rm40++ bru dpt poster...huhu (gelas coke..mkn mek d..rm15 je..kang aku tkr kang collect coke..haha)...poster kfc ni laen ckit dr poster pizza hut kerana membariskan 6 player( arshavin,lampard,kaka,henry,messi n drogba)..berbanding 4 di poster pizza hut..n poster ni je jenis melintang..

paper cup kt kfc pon dh brtukar..ni latest dsign papercup tersbut..


messi 10.... go AR-GEN-TINA for world cup 2010....hehe

Promosi PEPSI terbaru dari PIZZA HUT

jika mek d... dh permanent sign contract ngan coca cola...ni die fast food pizza hut mmg dh permanent ikat contract ngan PEPSI..so ni new promotion dorunk utk collector pepsi.....hehehe..

mahal siot...semate2 nk poster pepsi....hahaha..aduyaii....hahaha tp nk wat mcmne HIDUP CARA PEPSI....hehehe...tagline kt gelas tu...

poster yg terdiri dr gambar torres...kaka...messi...dan drogba!!!! sume aku benci sbnrnyer..coz dorunk musuh man utd dan aku fanatik man utd,,,hahaha tp nk wat mcmne jiwa dh syg pepsi..so telan jelah...haha

thanks a lot kt mber yg kije pizza hut..hrpkan aku nk mkn rm4o++ utk poster..memikir 3,4 kali gak..haha...yelah aku xkije..msih student lg...rm40..leh wat byr yuran sem beb..haha

from pepsi only at PIZZA HUT!!!!!!.........

Thursday, June 3, 2010

Koleksi Fat Bottle PEPSI

Aduyaiii..ni antara koleksi terlemah aku dlm pepsi..org laen dh mcm2 edisi fat bottle lah..aku..hahah hampeh...tp diingtkan skali..aku bru startttttttttttt maen pepsi ni...hahah so ape yg collecter2 laen post kt blog korunk..aku jdkan cabaran utk aku dptkan....terutama post2 yg bertajuk 'bakar line'....'ksik panas line'..hahahaha xterdaya aku nk kejar pepsi2 dr http://afzarizal.blogspot.com/ haha...



finally..dpt pon ko..ssh btuiii..

antara fat bottle design pepsi era moden gak..


paling latest design...fat bottle dr pepsi..edisi world cup...

PLASTIC CUP PEPSI BATMAN

Setelah mendapat rujukan atau pendedahan dari http://hobby-collection.blogspot.com/..(iaryylr)..aku mncri sgenap pelusuk johor bahru jeee...n teng...tereng..aku dpt jgk...thanks bro ksik rujukan...

ade collecter batman nk beli..aku xnk tolak...haha wlpun aku xminat batman...


Koleksi Gelas Pepsi (penambahan)

kali ni juz nk tunjukkan lagi gelas pepsi yg dapat dlm seminggu dua ni...wlpun ade collector lain sudah berlambak2 koleksi ni..tp aku bru dpt...haha..standed..aku newbie..xmcm korunk2 otai...


finally aku dpt blik gelas yg telah pecah aritu..hahaha... mmg jiwa kepuasan tenang..


gelas PEPSI star wars RD-D2..(sori kalau salah nama, aku xfanatik star wars..huhu)


hahaha aku baru dpt gelas mcm ni..hahha mmg lembap....org lain dh bersepah2 dh... tp aku berusaha dpt kannyer gak... 3ari senyum sorunk2..