Monday, May 31, 2010

Pepsi Tall Yard Plastic Glass or Bottle?

hanya untuk menunjukan lagi koleksi pepsi aku sebagai tatapan dan rujukan umum.. aku dapat barang ni dari kenalan di singapore.. thanks beb..

ni nk panggil gelas or botol ni?..hehehe confius....tp papepun mmg bende ni tinggi dari kaki ke kpale lutut..(bgtg pd kaki individu itu)hehe..

dapat disertakan dengan pentup and straw panjang berpenutup k..


pandangan sisi lentang..

made from whirley, warren, usa

*gula2 pepsi cola hny penghias gambar...hehe..coke ade gula2?..rse nk tgk lh..gule2..coka cola..hehe

Thursday, May 27, 2010

BAJU WORLD CUP FOR SALE.... (MGGU NI JE TEMPAHAN DIAMBIL)

Aku nk amek tempahan baju world cup juz untuk mggu ni... RM20 je..compare ngan kt petronas rm 30 ++...hahaha...yg ni korunk leh siap wat pilih negara yg korunk nak... saiz xs,s,m,l,xl,xxl..!!!!





yang ni kain lain ckit dr baju putih dan lebih original rm42.





design kedua baju hitam..pon same RM42





TIADA UNSUR PAKSAAN....HUHUHUHU

Wednesday, May 26, 2010

koleksi PEPSI ARABIAH

juz menunjukkan koleksi Pepsi dari tanah arab..jika selalu kite dipertontonkan dgn huruf kaf wau..kaf..alif..yakni coca cola arab..hehehe...kali ni dipaparkan ba,,ya, ba.. sin..ya,,,= bebsi?... hehe lantak lah janji pepsi arab...

sebelah die ialah pepsi tin dr dubai....tin yg agak rendah ckit berbanding tin pepsi yang normal.


ni contoh pepsi diet arab yang tengah release kt madinah...(botol kaca gak ni)...ssh nk jpe pepsi release dlm botol kaca lagi...

Tuesday, May 25, 2010

koleksi LARI TAJUK... (part 2)

sambungan koleksi2 lari tajuk dr PEPSI...


wajib simpan bagi setiap rakyat malaysia


turun dr kapal terbang singapore airline..tbe2 je pramugari tu offer nk souvenier x?..aku pon sebat jelah..hahahahaha


1doler spore..name pon jiran kite..so xsalah simpan brg jiran..hahaha


cawan ni ade logo MY MUG MALAYSIA!...

koleksi LARI TAJUK...

Alang2 dah tersimpan so juz tunjuk2 jelah ni..walaupun xseberapa hebat nk dibandingkan dgn otai2 brg rare....so ni jelah koleksi lari tajuk dr pepsi...huhu



gelas vico

coca cola avatar edition

mug ovaltine

cawan nescafe


jug ovaltine



celebrate WORLD CUP with PEPSI


hanya untuk menunjukkan koleksi terbaru yang berjaya dikumpul untuk bulan ni..dan semangat meraikan world cup 2010 ..oh...africa...bulan depan. masih dalam proses mencari lagi pepsi2 world untuk tahun ni..dan hasil setakat ni juz ni jelah yg termampu.... (can, plastic bottle, key chain, player card.. & coaster(sumbangan adeqjb)..hehehe)


Saturday, May 15, 2010

Paper Cup & Plastic Cup PEPSI


ni juz antara koleksi paper cup n plastik cup xseberapa n semegah dr aku...mmg xbyk dpt aku kumpulkan..juz ni jelah yg termampu..hehehehe...

majoriti paper cup pepsi hanya dikeluarkan oleh KFC shj.. n ada satu lg fastfood makanan ikan (lupe lah name kedai tu)..

kalau plastik cup pepsi lak aku byk dapat dr 7-11 jelah...


thanks gak kt abg dollah and adeqjb coz ade memberikan aku paper cup pepsi ni..( al maklum aku collector hingusan..so mereka2 ni lah byk membantu..hehe)

Tuesday, May 11, 2010

Koleksi GELAS PEPSI (penambahan)


KOLEKSI TERDAHULU






GELAS PEPSI (pepsicola)
(klu korunk ade simpan gelas ni..korunk perasan x biru die len ckit)






pandangan sisi depan






pandangan sisi belakang







GELAS PEPSI HAVE A PEPSI DAY (HIDUP CARA PEPSI)











GELAS PEPSI HAVE A PEPSI DAY (FLORA N FAUNA OR KERAWANG)..heehe





GELAS PEPSI VINTAGE

ade lg 1vintage lg yg blum kecapi... setahu aku juz ada tiga 3je vintage pepsi..tp xthulah..wallahualam.






Monday, May 10, 2010

AIR KOTAK PEPSI???...HEHE


pandangan depan


pandangan sisi lentik!..

hehehe..aku sayang jam ni...

Sape cakap pepsi xde versi air kotak??...hahahahahah..... ni koleksi terbaru aku, jam pepsi dalam air kotak..huhuhuhuhuhu.......amcm ok?..

Friday, May 7, 2010

JAM PEPSI dan aksesori PEPSI..




Penemuan aku ngan jam pepsi dlm nerace kaca di berlaku 7tahun lps...lokasi kedai jual toto kt pengakalan kubur kelantan..(sempadan ngan thai)..hahahaha.


time makk aku sebok tawar harga toto..aku ternampak jam ni berabuk tanpa di pedulikan di rak2 toto..time ni dia bersama kawan baeknya si coca cola...tp time ni aku hanya mampu membeli jam pepsi ni sahaja..xsilap aku rm 10...aku bli..coz toto die dh caj mahal..so jam ni jd penyejuk harga ckit..huhuhu


aku tringin lg nk tgk brg kt psr usang pengkalan kubur n rantau panjang, kelantan..





  • barang yg len spt lampu pepsi beckham ni aku dapat 7-11..
  • music box pepsi aku dpt kt carrefour johor..
  • jam tangan pepsi aku dpt kt pasar malam tmn daya.. ( mule2 aku pon mcm xcaye gak..haha)
  • cover hp pepsi beckham model nokia 8210..aku dapat kt tmn mount austin (kedai hp tumpang kt restaurant cina)..

  • cd game pepsi shootout ..aku dpt kt kfc tmn daya...mmg leh install kt pc beb..hehe

  • button pepsi aku dpt 8 taun lps kt konvokesyen utm skudai..


Thursday, May 6, 2010

FOR SALE GLASS 7UP..RM 20.. SOLD!




PEPSI GLASS 7UP ni keluaran dari kfc msia gak...cawan plastik ni... harga leh runding lg k....

PEPSI CAN XXL JAPAN EDITION FOR SALE!! RM 15




PEPSI CAN XXL....aku namakan die je..coz mmg leh minum air pepsi ni smp mabuk lah..coz ni tin yg besar.. dgn mempunyai isipadu sebanyak 500ml!!... produk keluaran jepun..n harga insyallah stil leh runding lagi...rm 15..(blm msuk posting)

PEPSI NEX JAPAN FOR SALE!!..RM 15.. SOLD!




PEPSI NEX ZERO..KELUARAN JEPUN..AKU NK TOLAK BRG NI..KLAU ADE SAPE2 NK..AIR LEH MINUM LG...HEHE...MANE TAU NK RSE PEPSI JAPAN MCMNE..AKU TOLAK RM 15 JE..TP KLU ADE ANTRA KORUNK NK TUKAR BRG NGAN AKU PON OK JE...TP SYARAT UTAMA..YELAH..AKU AKAN TUKARKAN NYER HANYA UNTUK BRG2 PEPSI SAHAJA...HEHEHE..K (Blum msuk posting k)

Tuesday, May 4, 2010

koleksi PEPSI LIGHT


Juga merupakan antara keluarga2 pepsi terbaru gak... dgn trademark kaler 'SILVER' . kelebihan pepsi ni terletak pada rasanya yg agak kurang 'gas' nyer....konon lah...huhuhu..

pon xbyk yg dpt aku kumpulkan...huhuhu..mklumlah aku collector hingusan....huhu

Koleksi PEPSI FOOTBALLER...


Pepsi ni stp taun akan ikat kontrak ngan star2 bola dunia..untuk menjadi tarikan kpd remaja..

tp xsilap aku lah...PELE antara model pertama pemain bola utk PEPSI... n era skrg byk didominasi oleh David Beckham.. tp utk koleksi aku ni juz aku dpt kumpulkan ialah RONALDIHO, LAMPARD, FABREGASS, TOTTI, RAUL, HENRY & BECKHAM..


Aku masih tggu lagi Model PEPSI terbaru utk world cup taun ni terdiri dr MESSI, DROGBA, LAMPARD, ARSHAVIN, HENRY...huhuhu..(aku xsure dorunk release x utk market msia)

Koleksi Pepsi Twist


keluarga pepsi kedua yg dikenalkan ialah PEPSI TWIST. Antara pepsi yg mempunyai taste terbaek lah gak kerana ada mix ngan orange...esp kalau yg twist double shot...huhu...high!!!..

(bg aku lah..)

Koleksi PEPSI MAX


Ini juz menunjukan koleksi keluarga dari PEPSI MAX pulak... koleksi ni juz bru aku kumpulkan,keluaran dari Malaysia N Spore je..PEPSI MAX pun mmg brand pepsi yang masih baru lagi.

Sunday, May 2, 2010

2nd generation pas Pepsi Cola..PEPSI PUTIH??..







bg aku ni koleksi keluarga terawal jugak lh di Malaysia selepas PEPSI COLA...

kepuasan aku dpt capai can pepsi putih ni sampai sekarang jadi kepuasan aku..hhehehe...stil dlm kondisi terbaik tin ni..

then ritu, aku jln2 kt plaza seni..aku dpt capai pepsi puzzle..edisi putih tu..
(hahaha tp klu ad eorg usik..jenuh aku nk btulkan blik..)

paper cup ni aku dpt ...ntah haram aku xingt...maybe bapak aku nyer dolu2..aku sebat...hehe

botol tu sbg pelengkap...




Saturday, May 1, 2010

PEPSI COLA


pepsi cola antara stok terawal dlm koleksi aku...dan juga otai pepsi dlm keluarga pepsi di malaysia ini...

aku ade 1 bijik botol....dan 2bijik cawan pepsi cola sebagai pelengkap kpd botol tersebut.
heheheeh newbie katekan..stok otai2 ni mmg xbyk aku leh cri....